Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парк „Бедечка“ е домакин на богата културна програма

Снимка: Facebook / Любителски кинофест „Бедечка“

Над 30 късометражни ленти участват в любителския късометражен кинофестивал „Бедечка“, в Стара Загора. Специално жури вече е съставило програма от четири направления, която ще бъде представена в периода 16-19 юни. Ден преди кинофестивала, на 15 юни, започна и артистичната програма „На зелено“, в парк „Бедечка“. Организатор е старозагорският Творчески колектив „На улицата“ със съдействието на Община Стара Загора. Активно участие взимат и софийската фондация „Колективът“, сдружението „Запазете Бедечка“, Туристическо дружество „Сърнена гора“ – Стара Загора и Търговско-промишлена палата – Стара Загора. Освен културната програма, четиридневният фестивал включва също спортни изяви, работилници по урбанизъм и др.. Целта е участници и гости на събитието да преоткрият Стара Загора като най-зеления български град.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Творци от пет държави се събират в Русе на интердисциплинарен фестивал

Писатели и хореографи от България, Венецуела, Литва, Турция и Франция ще се включат в третото издание на международния интердисциплинарен фестивал Leap Off Page, който ще се състои от днес до 6 октомври в Русе, съобщиха организаторите от фондация..

публикувано на 30.09.24 в 07:00

Филмовият фестивал Sofia DocuMental ни призовава да излезем от балона

“Излез от балона” е мотото на Sofia DocuMental – първият международен фестивал у нас за художествено документално кино с фокус върху човешките права, който ще бъде официално открит днес в София и ще продължи до 6 октомври. В програмата на фестивала са..

публикувано на 30.09.24 в 06:00

Читалището в Разлог празнува 115 години с "Разходка в миналото"

Българското читалище е уникална институция, която съхранява духовността и традициите на народа ни в продължение на столетия. "Едва" 115 години чества Народно читалище - Разлог "15 септември 1909 г.". По този повод на 30 септември на площада в..

публикувано на 29.09.24 в 10:05