Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Има ли цветя" отново е на гребена на вълната

Снимка: YouTube

Лято 2023-та вече има своя категоричен хит! Morenо вдъхва нов живот на емблематичната песен на група ТЕ "Има ли цветя".

Идеята за римейк на песента отпреди две десетилетия възниква като резултат от приятелството между Moreno и Любо Киров, който преди да изгради възходящата си индивидуална кариера беше вокалист на група ТЕ. Младият изпълнител Moreno не пропуска да отбележи безкрайното си уважение към музиката на големия изпълнител: "Може би съм най-големият му фен и едва ли съм пропускал негово участие!" -признава той, а от своя страна Любо споделя: "Помагайки на младите изпълнители, старите хитове живеят нов живот, достигат до по-различна аудитория и са актуални още по-дълго време".

Много популярни лица също се включват в изграждането на новата версия на  "Има ли цветя". По добре познатата музика на група ТЕ, Светлин Къслев създава новия аранжимента на песента. В допълнение към оригиналния текст на Любо Киров, с авторство по текста освен Moreno се включват и Лъчо от група "СкандаУ", както и нестандартният СЕКТА. Финалният щрих към музиката е усещането за любов, представено от китарата на Иван Йорданов - Чери.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Силвия" – популярни лица изпълняват емблематична песен от репертоара на Братя Аргирови

"Силвия" е нова версия на златен хит на един от най-известните дуети още от 80-те години на ХХ век – Братя Аргирови. Песента е кавър на "Предчувствие за стих" от албума "Момиче за двама" на Братя Аргирови, издаден през 1983 г. С новия прочит на..

публикувано на 18.05.24 в 09:45

Международен квинтет с Васко Василев ще свири за 24 май в Айфеловата кула

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън" ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май в зала "Густав Айфел" на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще са заедно на сцената,..

публикувано на 17.05.24 в 11:27

Крис Гран – "Две сърца "

След като издаде дебютния си албум "Две сърца", Крис Гран представя и видеото към заглавната песен. Младият изпълнител е написал музиката и текста специално за авторската си колекция. "Избрах тази песен да даде заглавие на дебютния ми албум, защото тя..

публикувано на 17.05.24 в 10:15