Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

България проведе майсторски клас за баница на кулинарен фестивал в Баку

Снимка: Посолство на България в Баку

Посолството на България в Баку се включи в кулинарния фестивал "Вкусът на Европа". Това беше първото издание на фестивала, организиран от Делегацията на Европейския съюз в Азербайджан и от кулинарната група “Azeri Home Chef”.

Страната ни участва с щанд и майсторски клас, в който беше демонстрирано приготвянето на традиционна баница, ястието, с което страната ни е включена в издадената от делегацията на ЕС в Азербайджан книга "Вкусът на Европа".

На българския щанд, освен демонстрацията, изпълнена от професионален български готвач, беше представена и богата информация за страната ни – култура, обичаи, история.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Кармина Бурана" събра в София оркестри от България, Гърция и Северна Македония

Концертно изпълнение на сценичната кантата "Кармина Бурана" от Карл Орф в София се превърна в празник за меломаните и заявка за силата на музиката да стопява ледове в дипломацията. За първи път на една сцена се качиха три оркестъра от три съседни..

публикувано на 18.02.25 в 17:23

Вълнуваща и трагична – историята на Мафалда Савойска оживява на български

Житейската история на принцеса Мафалда Савойска е любопитна, вълнуваща и трагична. Тя е родена в Рим през 1902 г. и е второ дете на италианския крал Виктор Емануил III и Елена Черногорска, сестра е на българската царица Йоана. През 1925 се омъжва за..

публикувано на 18.02.25 в 15:20
Снимка: Facebook/Археологически музей „Велики Преслав“

Музеят "Велики Преслав" представя Кирило-Методиевския маршрут в България

По повод деня на свети Кирил, Археологическият музей "Велики Преслав" представя изложбата "По следите на учениците". Експозицията, посветена на създателите на славянобългарската азбука проследява Кирило-Методиевския маршрут в България, като част..

публикувано на 14.02.25 в 11:07