Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Престън тръгва в-к "Чичовци – галерия от типове и нрави български в сегашно време"

Снимка: Българско училище „Иван Вазов“, Престън /БТА

Българското училище "Иван Вазов" в Престън, Великобритания, започна да издава вестник "Чичовци – галерия от типове и нрави български в сегашно време", съобщиха във Фейсбук от образователното средище. В изданието има няколко рубрики – "Щастливи Вазовци", "Историята разказва", "Граматика за всички", "Картинен речник за отличници", "Специален гост", "Цитат на броя", "България без граници", "(На)родна реч".

С това начинание учебното заведение се надява да мотивира повече деца да пишат и четат на български език. Изданието цели да създаде умения в учениците за работа в екип и бързо вземане на решения, да ги насърчи да търсят нови знания, както и да ги научи да създават сами текстове. Учениците са призовани да станат репортери и да изпращат своите летни приключения, които да бъдат публикувани в училищния вестник, е посочено в публикацията. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръстиха звезда на името на българското училище в Чикаго

"Малко българско училище" в Чикаго вече има своя звезда в Космическото пространство. Тя е кръстена на просветното средище и е получена по повод неговата петнадесета годишнина и петата година от основаването на Център "Малката България". Това съобщиха от..

публикувано на 16.06.24 в 13:53
Митрополит Николай Пловдивски и Западно- и Средноевропейски Антоний, отслужиха литургия в Дубай

Българите в Дубай създадоха своя църковна община носеща името на Св. Иван Рилски

С благословението на Йоан Десети, патриарх на Антиохия и на целия Изток, и по решение на Светия синод на Българската православна църква митрополит Николай Пловдивски и Западно- и Средноевропейският Антоний отслужиха литургия в Дубай. Двамата владици са..

публикувано на 16.06.24 в 12:58
Проф. д-р Антон Андонов

Семинар по български фолклорни танци в израелския град Бат Ям

Семинар по български народни танци ще се проведе днес в град Бат Ям в Израел (ул. „Хавива райк“, №3) от 18,30 ч. Ще го води проф. Антон Андонов – ръководител на катедра „Хореография“ в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив..

публикувано на 16.06.24 в 06:10