Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Престън тръгва в-к "Чичовци – галерия от типове и нрави български в сегашно време"

Снимка: Българско училище „Иван Вазов“, Престън /БТА

Българското училище "Иван Вазов" в Престън, Великобритания, започна да издава вестник "Чичовци – галерия от типове и нрави български в сегашно време", съобщиха във Фейсбук от образователното средище. В изданието има няколко рубрики – "Щастливи Вазовци", "Историята разказва", "Граматика за всички", "Картинен речник за отличници", "Специален гост", "Цитат на броя", "България без граници", "(На)родна реч".

С това начинание учебното заведение се надява да мотивира повече деца да пишат и четат на български език. Изданието цели да създаде умения в учениците за работа в екип и бързо вземане на решения, да ги насърчи да търсят нови знания, както и да ги научи да създават сами текстове. Учениците са призовани да станат репортери и да изпращат своите летни приключения, които да бъдат публикувани в училищния вестник, е посочено в публикацията. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Училище в Северна Калифорния обяви онлайн Летни курсове по български език

Онлайн обучение по български език през летните месеци - юни, юли и август, организира Българското училище "Хан Аспарух", Северна Калифорния, САЩ. На "Фейсбук" страницата си от училището информират, че класовете ще бъдат два вида - четене с разбиране и..

публикувано на 15.06.24 в 11:25
Мариус Куркински във Виена

Мариус Куркински гостува на сънародниците ни във Виена и Мюнхен

С моноспектакъла "Нашенец" Мариус Куркински гостува днес на българите в австрийската столица. "Вече съм във Виена и очаквам всички българи на “Нашенец”, а на 15.06 в Мюнхен!" – написа актьорът във фейсбук профила си. След..

публикувано на 14.06.24 в 16:29
Снимка: Facebook/Waterfall Folklore Fest Niagara

"Фолклорен водопад" събира край Ниагара любители на българския фолклор

Фестивалът "Фолклорен водопад" ще срещне на 15 юни почитателите на българския танцов фолклор от различни краища на САЩ и Канада. Събитието се очаква с голям интерес от нашата общност отвъд Океана , поради което билетите за него бяха изчерпани още в..

публикувано на 14.06.24 в 15:54