Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Легенда за любовта"

Снимка: YouTube

Обединени в супергрупата "Легендите", Йордан Караджов от Сигнал, Димитър Кърнев от D2, Константин Цеков от ФСБ и Станислав Сланев – Стенли продължават своето национално турне. Освен техни хитове от последните десетилетия, в тези концерти представят и първата своя авторска песен "Легенда за любовта". Между двете части на турнето потърсихме автора на песента Димитър Кърнев, за да научим как се стигна до идеята за създаването ѝ. Той не скри вълнението си от съвместната работа в групата:


"Удоволствие за мен е да изпълнявам тези велики песни – отбелязва Димитър Кърнев пред Радио България. – Мога да ви кажа, че след концертите се чувствам толкова зареден, не на последно място и защото ги изпълняват трима от най-емблематичните български певци, които за щастие в нашата група звучат и като ансамбъл. Наистина харесвам "Легендите" като фен на музиката, освен като техен член. И бях сигурен, че тази група има потенциал и спойката е дотолкова хубава, че бихме могли да опитаме и една нова песен."


Повечето от "Легендите" са били по-скоро скептични при положение, че изпълняват песни, които са доказани – на по 40-50 години, или поне на 20 години, както е в случая с песните на D2 – тогава предизвикателството и оценката стоят на съвсем друго ниво. Димитър Кърнев им предлага да му дадат шанс да композира музика, с която да обедини стиловете на всички групи, от които идват, и ако им хареса, да я направят. Пише "Легенда за любовта", специално за Йордан Караджов, Константин Цеков и Стенли:

"Не просто ги имах предвид, а бяха мое вдъхновение. Защото вече в тази съвместна работа те са ми дали доста, именно като музикални партньори. Това е, което направи тази задачата не толкова трудна - да създам тази песен."


Снимки: Facebook / Легендите / The Legends



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

30 години от създаването си празнува Хор "Ваня Монева"

Вече три десетилетия космическите гласове на певиците в един от най-популярните български фолклорни хорове, под художественото ръководство на маестра Ваня Монева, вълнуват публиката у нас и по света. Хор "Ваня Монева" празнува кръглата..

публикувано на 30.04.24 в 10:15

“Виртуозите на Ла Скала” закриват “Европейския музикален фестивал” във Варна

Двама световноизвестни български музиканти – цигуларят Марио Хосен и оперната певица Красимира Стоянова, ще си партнират тази вечер във Варна с камерния ансамбъл “Виртуозите на Ла Скала”. Концертът е последен за “Европейския музикален фестивал” и първи..

публикувано на 29.04.24 в 06:00

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35