Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северняшкият ансамбъл ще участва във Фестивала на сърцата в Тимишоара

Снимка: Северняшки ансамбъл

Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” ще участва в 32-ото издание на Фестивала на сърцата, който ще се състои в Парка на розите (Parcul rozelor) в румънския град Тимишоара – Европейска столица на културата`2023. Престижното международно събитие, представящо фолклора, уникалните традиции и културно наследство на страните от Източна Европа, ще се проведе в дните 5 – 9 юли 2023 г. Артистите от Северняшкия ансамбъл ще имат участия във всички дни от фестивалната програма, в дефиле на костюмите, както и в уъркшоп, по време на който ще демонстрират на останалите фолклорни формации специфични за страната и региона ни танцови стъпки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Феникс Върбанов: Чрез изкуството бих искал да излекувам себе си и света от тежкото бреме на войните

Намираме Феникс Върбанов в привидното безвремие между две изложби; между уловената пулсация на времето, душата и сърцето и движението към новите идеи, от които ще се освободи нов дух; между имагинерното и едновременно с това физическо съжителство на..

публикувано на 13.05.24 в 11:50

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15

Майски празнични четения организират българи в Сиатъл

Реална среща поставя началото на виртуалния Литературен фестивал "Майски празнични четения", който от 2020 година насам организира Обществото за поезия и литературна проза "Глаголницата" при Българския център за култура и наследство в Сиатъл...

публикувано на 11.05.24 в 08:10