Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн галерия поставя акцент върху българските творци

4
Снимка: madein.bg

Произведения на съвременни български художници със собствен глас, техника и послания, са събрани във виртуална платформа за изкуство madein.bg. Целта на онлайн галерията е да привлече вниманието върху българското творчество, в което си струва да се инвестира, казват създателите ѝ.

„Днес пазарът на изкуството у нас, колкото и фрагментарен да е той, няма регулация откъм качество на представените произведения, изобилства от репродукции и дигитални копия на оригинални творби, които често авторите правят сами, за да предложат по-бюджетна алтернатива на творчеството си - посочва екипът на онлайн галерията. – Успяват само тези, които умеят да се рекламират, формирайки себе си като бранд, без това да има отношение към изкуството им.“

В платформата ще присъстват не само значими представители и примери на българското изкуство днес, но и млади художници, които тепърва излизат на сцената. Застъпените жанрове във виртуалната галерия обхващат както живописни творби, скулптура и керамика, така и дигитално изкуство, фотография, дизайнерски обекти и бижута.

Снимки: madein.bg.
По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Инсталацията „Съседите“

Специални български събития за 24 май на Венецианското биенале

Гостите на 60-ото Биенале на изкуствата във Венеция ще могат да се включат в честването на Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Българският павилион на престижния форум ще..

публикувано на 23.05.24 в 10:15

Българска държавна делегация носи във Ватикана българските символи за мир и духовно единение

Всяка година в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, българска делегация начело с председателя на Парламента или държавния глава бива приета на аудиенция..

публикувано на 21.05.24 в 07:15

Художници, вдъхновени от Клод Моне, ще рисуват водни лилии

Първият художествен пленер сред водни лилии ще се състои във ферма, отглеждаща красивите водни растения, в плевенското село Опанец. Организатор на събитието е управителят на фермата Дойчин Владимиров със съдействието на Община Плевен. Пленерът е..

публикувано на 20.05.24 в 07:00