Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Графа с намигване към ценностите на съвремието ни в песента "Фиаско"

Снимка: Facebook/tino.official.page

Хитмейкърът Графа отново излиза извън рамките на стандартното, като в дует с Тино представя неочаквано и в същото време завладяващо лятно предложение - "Фиаско". Песента е включена в новия албум на Влади Ампов "Вековна гора".

Потенциалът на песента се разкрива още в първите секунди, но това което я прави уникална са нейните новаторски аранжимент, мелодия и текст, чиито автор е Графа. Той се е доказал като майстор, когато чрез музиката, която пише, реши да насочва вниманието към важни за обществото въпроси. С доза хумор и с намигване музикантът поставя темите за почтеността в живота, фалша в човешките взаимоотношения и представя и превърнатия във фиаско морал: "Опаковката блести в очите ярко, но моралът е на прага на фиаско."

Специално внимание заслужава видеото на "Фиаско". Вдъхновен от звученето и текста на песента, режисьорът Свилен Савов в екип с оператора Виктор Добрев, представят мини филм с главни герои Графа и Тино. Динамиката на клипа е в синхрон с енергичния бийт на песента и без да е буквален визуален преразказ на текста, подсилва неговото значение и въздействие.

Тази година се очаква да е най-значимата в музикалния път на Графа. На 30 септември той ще изнесе първия си концерт на национален стадион "Васил Левски". Интересът към грандиозното събитие очаквано е голям поради факта, че Влади Ампов ще е първият български поп изпълнител, който прави толкова мащабно шоу.

Текст: Диляна Трачева



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15

"Любов като небе"

Малко след като представи силната балада "Бягаме", Миро не закъсня със следваща нова песен. Още заглавието ѝ "Любов като небе" ни отвежда към предстоящото лято. Този път песента е със светло, леко звучене, което е решено в стил, характерен за края на..

публикувано на 04.06.24 в 10:15

Ерсин Мустафов от JEREMY? със самостоятелен проект – "Не може вечно да вали"

Сякаш в тон с дъждовната пролет навън, Ерсин Мустафов ни отправя ведрото послание "Не може вечно да вали" с едноименната си песен. Тъй като досега го познаваме като фронтмен на JEREMY?, с интерес посрещаме първия му самостоятелен проект –..

публикувано на 03.06.24 в 10:15