Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Милена Джусто е пътник №1 000 001 на варненското летище

Снимка: live.varna.bg

Летище Варна посрещна милион и първия си пътник за тази година – логистик мениджъра в областта на модата Милена Джусто, която приiтигна от Виена заедно с 11-годишната си дъщеря Ребека на гости на роднини в града. Тя беше изненадана с цветя и подаръци от екипа на летището начело с директора Димитър Костадинов и кмета Иван Портних.  

На български език Милена Джусто разказа, че е родена в Италия и живее в Милано, но че майка й е българка.  

Димитър Костадинов очаква броят на пасажерите да нарасне с 24% в сравнение с предходната година. Според прогнозите 1,8 млн. души ще се възползват от услугите на варненското летище до края на 2023 г.  

През това лято най-много чужденци са пристигнали от Германия, но повишен интерес се наблюдава и при туристите от Полша и Австрия. 


БНР подкасти:

Още от категорията

България представя възможностите си за целогодишен здравен туризъм в Австрия

Възможностите за целогодишен здравен туризъм в България бяха представени в Австрия, като акцентът беше поставен върху медикъл/СПА и уелнес дестинациите. Събитието се проведе с подкрепата на Министерството на туризма и със съдействието на посолството..

публикувано на 23.11.23 в 13:05

Силен зимен сезон очакват от туристическия бранш

Туристическият бранш предрича силен зимен сезон, обвързан не само със ските и снега, съобщи за БТА директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Предвижда се засилен интерес и към балнео, СПА и уелнес отдиха, свързан с предстоящите..

публикувано на 22.11.23 в 11:56
Крепостта „Баба Вида”

История, вино и природа – Видин като атрактивна дестинация за круизни пътешествия

" Открийте крепостта "Баба Вида" – най-големия запазен средновековен замък в България. Като алтернатива посетете местен дом за демонстрация на традиционно българско кисело мляко и баница –  сладкиш, който ще можете и вие да приготвите" – т ака..

публикувано на 20.11.23 в 12:55