Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В посолството ни в Лондон представиха сцени от пиеса, посветена на цар Борис III

Снимка: outoftheforesttheatre.com

В посолството на България в Лондон представиха части от театралната постановка "The Brief Life & Mysterious Death of Boris III, King of Bulgaria", посветена на цар Борис III. Пиесата е поставена от английската театрална трупа "Out of the Forest", която се стреми да показва на публиката малко известни исторически събития, съобщава на уеб сайта си българската мисия.    

Актьорите показаха няколко сцени от постановката и изпяха песни на български и иврит от пиесата. Последва сесия с въпроси и отговори, в която участваха посланик Марин Райков, княз Кирил, дипломати и гости, научаваме още от информацията. 
Автори на пиесата са Джоузеф Кулен и Саша Уилсън. По думите им, идеята за написването е дошла след като попаднали на книгата „Корона от тръни“ на писателя и журналист Стефан Груев и научили за спасяването на българските евреи през Втората световна война. Представянето на пиесата в посолството е част от програмата за отбелязване на 80-годишния юбилей от спасяването на българските евреи. 
Повече за постановката и интервю на Джоузеф Кулен пред Радио България вижте в публикацията:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Татяна Лолова

Берлинска среща в памет на голямата Татяна Лолова

Тази вечер от 19.00 ч. в Българския културен институт в Берлин ще бъде показан филмът "Последният спектакъл" и и ще бъде представена книгата "Татяна Лолова от А до Я". Събитието е в рамките на Национална програма "Татяна Лолова на 90 години"...

публикувано на 08.05.24 в 07:10
Сцена от „Радикални мажоретки“

Международният фестивал “Антистатик” примамва аудиторията с “Повече от един танц”

Седемнайсетото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик”, което се открива днес в София, ще премине под мотото “Повече от един танц”. В образователната програма на фестивала е предвидена серия от лекции в Гьоте..

публикувано на 07.05.24 в 07:00

Икони на светци воини в изложба на варненския Военноморски музей

“Светци – воини и покровители на бойното поле” се нарича изложбата, с която Военноморският музей във Варна отбелязва Деня на храбростта и празник на българската армия. Експозицията включва 33 икони с образите на най-почитаните у нас светци воини,..

публикувано на 06.05.24 в 16:40