Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Дни на куклите“ в Морската градина на Бургас

Снимка: Държавен куклен театър - Бургас

Юбилейното десето издание на международния фестивал „Дни на куклите“ се открива днес в Морската градина в Бургас. Зрителите ще могат да се насладят на постановките “Магьосникът от Оз” и “Златната гъска” на държавния куклен театър в града, който заедно с Община Бургас е организатор на форума.

Деветнайсет спектакъла, три от които на театрални колективи от Нидерландия, Румъния и Казахстан, са включени в тазгодишната програма. Освен трите спектакъла дневно, организаторите ще предложат и съпътстващи събития – представяне на “Музей на приказката”, уъркшоп за работа с кукли марионетки за професионалисти, танци и игри с публиката между представленията.

Във фестивала, който ще продължи до 5 август, ще гостуват куклените театри на Пловдив, Варна, Русе и Видин, Младежкият театър “Николай Бинев”, театралната формация “Сенджу” и театър “Мале – мале” от София.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15

Международен форум в Атина открои значението на Кирило-Методиевото дело за света

С празнична програма, подготвена от възпитаници на Българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина, приключва научният форум "Пътят на светлината" , с който школото отбелязва своята 20-а годишнина и който очерта значението и..

публикувано на 11.05.24 в 17:25

Майски празнични четения организират българи в Сиатъл

Реална среща поставя началото на виртуалния Литературен фестивал "Майски празнични четения", който от 2020 година насам организира Обществото за поезия и литературна проза "Глаголницата" при Българския център за култура и наследство в Сиатъл...

публикувано на 11.05.24 в 08:10