Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

PostBalkanTon представят нови версии на любими бг-хитове на джаз фестивала в Банско

Снимка: Facebook/ PostBalkanTon

„Банско Джаз Фестивал“ – един от най-емблематичните джаз форуми у нас – ще има своето 26-то поредно издание от 5 до 12 август. Организаторите обещават и този път програмата да задоволи вкусовете на всички почитатели на джаза, от класически до съвременен. Джаз точките в града ще представят разнообразни артисти, които ще се изявят на открити сцени в различни части на планинското градче. През деня любителите на джаза могат да избират между сцена "Млади таланти", джаз академия, майсторски класове и уъркшопи с известни артисти от световна класа. А вечерта концертите на голямата сцена ще предлагат изпълнения както на чужди (Франк Гамбали и неговия звезден оркестър – Австралия, Ари Ерев Трио – Израел и мн. др. от различни страни и континенти), така и на родни музиканти. Сред тях до утвърдените имена като тези на Камелия Тодорова, JP3, Мирослава Кацарова и др., ще застанат и по-нови, като формацията PostBalkanTon. Петимата музиканти (Зария Кантарджиева – вокал, Алекс Нушев – бас и музикален продуцент, Светослав Миланов – пиано и аранжимент, Иван Йорданов – саксофон и Иван Ценов - барабани) са обединени от любовта към суинга, но и към нашата поп и рок музика. Така се раждат техните версии на любими български песни – зареждащи, танцувални, създаващи настроение. През 2022 г. издадоха първия си едноименен албум, от който ви предлагаме техния вариант на "Щурче" – хит на Лили Иванова от 1982 г. по музика на Найден Андреев и текст на Дамян Дамянов.

Съставил: Диляна Трачева


По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05