Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ново художествено осветление подчертава красотата на Стария Пловдив

Снимка: podtepeto.com

Гирлянди от лампи грейнаха под стрехите на възрожденските къщи в архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив“. Новото улично осветление е дарено от бизнесмен, който се надява Стария град да се превърне в притегателно място и вечер. „Много е красиво, сякаш сме попаднали в приказка!“ – радваха се преминаващи хора.
 

Благоустрояването е част от амбицията на местните власти да направят Пловдив по-привлекателен и по-сигурен за пловдивчани и туристи. До края на месеца се очаква и още една частна инвестиция от хора с бизнес в архитектурния комплекс, благодарение на която ще бъде осветен и подстъпът към резервата. 
Снимки: podtepeto.com

Още от категорията

България представя възможностите си за целогодишен здравен туризъм в Австрия

Възможностите за целогодишен здравен туризъм в България бяха представени в Австрия, като акцентът беше поставен върху медикъл/СПА и уелнес дестинациите. Събитието се проведе с подкрепата на Министерството на туризма и със съдействието на посолството..

публикувано на 23.11.23 в 13:05

Силен зимен сезон очакват от туристическия бранш

Туристическият бранш предрича силен зимен сезон, обвързан не само със ските и снега, съобщи за БТА директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Предвижда се засилен интерес и към балнео, СПА и уелнес отдиха, свързан с предстоящите..

публикувано на 22.11.23 в 11:56
Крепостта „Баба Вида”

История, вино и природа – Видин като атрактивна дестинация за круизни пътешествия

" Открийте крепостта "Баба Вида" – най-големия запазен средновековен замък в България. Като алтернатива посетете местен дом за демонстрация на традиционно българско кисело мляко и баница –  сладкиш, който ще можете и вие да приготвите" – т ака..

публикувано на 20.11.23 в 12:55