Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойно повече чужденци избират България за приключенски туризъм

Двойно повече чуждестранни туристи от различни страни пристигат в България за приключенски туризъм през това лято в сравнение с миналата година. "Сезонът се очертава като наистина добър", каза Любомир Попйорданов, председател на сдружение "Планини и хора", пред репортерката на БНР Мила Младенова. Предпочитани занимания за чуждите туристи са преходите, катеренето, конната езда, велотуризмът, детските приключенски лагери, ваканциите в къщите за гости. 
"Предимствата на "България са богатството от природни дадености на много малка територия, които се оценяват високо от германските, френските, испанските и англоговорящите туристи", подчерта Попйорданов. За този вид туристи са интересни местата с малко човешко присъствие, запазена природа и традиции, добра кухня, които не изискват масивни хотели и хотелско обслужване. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано –..

публикувано на 04.05.24 в 09:15