Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Двойно повече чужденци избират България за приключенски туризъм

Двойно повече чуждестранни туристи от различни страни пристигат в България за приключенски туризъм през това лято в сравнение с миналата година. "Сезонът се очертава като наистина добър", каза Любомир Попйорданов, председател на сдружение "Планини и хора", пред репортерката на БНР Мила Младенова. Предпочитани занимания за чуждите туристи са преходите, катеренето, конната езда, велотуризмът, детските приключенски лагери, ваканциите в къщите за гости. 
"Предимствата на "България са богатството от природни дадености на много малка територия, които се оценяват високо от германските, френските, испанските и англоговорящите туристи", подчерта Попйорданов. За този вид туристи са интересни местата с малко човешко присъствие, запазена природа и традиции, добра кухня, които не изискват масивни хотели и хотелско обслужване. 

Още от категорията

България представя възможностите си за целогодишен здравен туризъм в Австрия

Възможностите за целогодишен здравен туризъм в България бяха представени в Австрия, като акцентът беше поставен върху медикъл/СПА и уелнес дестинациите. Събитието се проведе с подкрепата на Министерството на туризма и със съдействието на посолството..

публикувано на 23.11.23 в 13:05

Силен зимен сезон очакват от туристическия бранш

Туристическият бранш предрича силен зимен сезон, обвързан не само със ските и снега, съобщи за БТА директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Предвижда се засилен интерес и към балнео, СПА и уелнес отдиха, свързан с предстоящите..

публикувано на 22.11.23 в 11:56
Крепостта „Баба Вида”

История, вино и природа – Видин като атрактивна дестинация за круизни пътешествия

" Открийте крепостта "Баба Вида" – най-големия запазен средновековен замък в България. Като алтернатива посетете местен дом за демонстрация на традиционно българско кисело мляко и баница –  сладкиш, който ще можете и вие да приготвите" – т ака..

публикувано на 20.11.23 в 12:55