Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Миндя рок фест" отново събира меломани от цялата страна във великотърновското село

Снимка: Facebook / Mindya ROCK FEST
"Миндя рок фест" за 15-и път посреща гости и знакови музиканти на 25 и 26 август, съобщи основателят на фестивала – политологът проф. Евгени Дайнов. 

На откритата сцена в село Миндя ще се изявят десет групи, като първата вечер на сцената ще се качат популярни български музиканти, като Васил Георгиев - Кръпката, Развигор Попов и др., обединени в групата Г.М.О. – абревиатура, която означава „Георги Минчев Оркестра“. Сред участниците на рок феста откриваме още „Бобо, Тошо и Табаков“, Delta Roosters и Blues Traffic. Тази година се очаква и ново чуждестранно участие в лицето на гръцките музиканти от Sakis Dovolis Trio.

В събота на сцената ще се изявят още пет банди – The Drivers, Hermans Wolf Band, група "Силует“, "Подуене Блус Бенд“ и "Магистри“ – групата на проф. Евгени Дайнов. Тъй като къщите за гости в селото са заети, организаторите са предвидили три палаткови лагера, в които може да се разполагат кемпери и каравани. Колоритният фестивал е ежегоден и се провежда с финансовата подкрепа на Община Велико Търново, като част от нейния културен календар.

За ползите от фестивала за развитието на селото и региона, вижте в публикацията „Рокът и политиката винаги са били свързани“. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Свети Георги" или "Едерлези" – песента, без която Гергьовден не може

Много са песните в българския фолклор, които възпяват Свети Георги Победоносец. На 6 май обаче задължително се изпълнява и една изключително популярна ромска песен, наречена "Едерлези", както е ромското название на празника на светеца. Спокойно..

публикувано на 06.05.24 в 09:35

30 години от създаването си празнува Хор "Ваня Монева"

Вече три десетилетия космическите гласове на певиците в един от най-популярните български фолклорни хорове, под художественото ръководство на маестра Ваня Монева, вълнуват публиката у нас и по света. Хор "Ваня Монева" празнува кръглата..

публикувано на 30.04.24 в 10:15

“Виртуозите на Ла Скала” закриват “Европейския музикален фестивал” във Варна

Двама световноизвестни български музиканти – цигуларят Марио Хосен и оперната певица Красимира Стоянова, ще си партнират тази вечер във Варна с камерния ансамбъл “Виртуозите на Ла Скала”. Концертът е последен за “Европейския музикален фестивал” и първи..

публикувано на 29.04.24 в 06:00