Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Група "Остава" празнува рожден ден в края на лятото

| обновено на 30.08.23 в 13:32
Снимка: Facebook/ostava

Повече от 10 години група "Остава" празнува рождения си ден в края на лятото с концерт в клуб "Маймунарника" в София. Тази година превърналото се в традиция събитие е на 30 август и ще включва както техни хитове, любими на няколко поколения, така и песни от последния им албум "Кислород". Преди "Остава" на сцената ще видим и чуем Hug or Handshake – една от най-обещаващите млади алтернативни групи – с песни от дебютния ѝ албум.

Ето какво си спомня Георги Георгиев – китарист и основен автор на музиката на Остава – за първия концерт на групата в "Маймунарника":

"Беше на 20-годишнината ни и решихме да направим за първи път там концерт, беше страшно вълнуващо. Имахме много тежък момент помежду си и въобще като банда. Моят спомен е такъв: отивайки за концерта, видях една изключително дълга опашка. Хората чакаха за билети, беше невероятно и това обърна всичко. И тогава вече решихме да правим и "Океан", и така нататък. Много хубави емоции са свързани с този концерт, надявам се и на хората – знам, че има доста хора, които харесват "Остава" и чакат концерта в края на лятото на открита сцена в София в парка – мисля, че става много хубаво."

За