Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "Кулинарното наследство на Тракия" се провежда в Ивайловград

Снимка: БГНЕС

В местността "Дупката" в Ивайловград, област Хасково, на 1 и 2 септември ще се проведе 10-то юбилейно издание на фестивала "Кулинарното наследство на Тракия".

По време на събитието ще има демонстрации на храни и занаяти - лютеница с куртовска капия, направа на сапун, крафт бира, студено пресоване на ядкови масла, изработка на бонбони от автентичен продукт, бърканица, трахана, зелник под връшник, баници, баклави, тутманици, клинове, билки и вино и ракия от местни производители.

Гости от Франция, Гърция и Турция ще представят традиционни за техните държави ястия.
Откриването е днес от 19.00 часа, а основната програма е на 2 септември от 12.00 ч.

Още от категорията

Български традиционни продукти ще бъдат представени на фестивал в Япония

Традиционни български продукти и възможностите за туризъм в България ще бъдат представени на Международен фестивал в град Кашива, Токио, на 15 октомври. Страната ни ще участва в събитието за втора година със собствен щанд, съобщиха от Посолството ни в..

публикувано на 13.10.23 в 16:35

Първият музей на ракията в София отвори врати

Ракията е напитката-кралица на Балканите. Тя е произлязла от арабския свят, от техния арак, но „българската ракия си е българска и ние в България се гордеем с ракията си, особено гроздовата“ – посочва Ивайло Жеглов, създател на първия..

публикувано на 09.10.23 в 10:35

Гладиаторски битки, пазар на роби и вкусни гозби на средновековния събор край Сливен

Над 200 участници ще пресъздадат живота и военното дело на обществата, населявали старинната крепост край днешния град Сливен в периода от късната античност до Второ българско царство. Началото на средновековния събор "Помни славата – Туида 2023"..

публикувано на 07.10.23 в 05:25