Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очертава се "горещ" сезон за къмпинг туризма и през септември

Къмпинг „Шкорпиловци“
Снимка: БТА

За месец септември резервациите на каравани, бунгала и кемпери са се увеличили почти два пъти в сравнение със същия период на миналата година, показват данни на karavani.bg – най-голямата платформа за къмпинг у нас.

Над 50% от потребителите ѝ, които са резервирали почивка на български къмпинг през септември, са млади хора – между 25 и 45 годишни. Съвсем логично, 80% от желаещите да отдъхват на къмпинг сред природата, са жителите на големите ни градове София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, сочи проучването.


Тази година обаче се наблюдава засилен интерес от страна на българи, които живеят в чужбина, както и на чужденци, които избират да прекарат ваканцията си на българските къмпинги. Страните, от които търсят почивка на къмпинг на нашето Черноморие, са Германия, Великобритания, САЩ, Нидерландия, включително и от съседните Румъния и Гърция.

„Спокойно можем да кажем, че през септември летният сезон продължава пълноценно за всички, които предпочитат почивката сред природата. Очакванията са хубавото време да се задържи по-дълго, което е и предпоставка за повече търсене. Тенденция в резервациите тази година е, че през септември се търси по-висок клас преживяване – каравани и бунгала, които предоставят всички удобства и комфорт на посетителите”, споделя основателят на платформата Николай Неков.


Зачестили са и запитванията за предоставяне на удобства за бебета и малки деца, като кошара за спане, например. Това показва, че все повече родители с по-малки деца избират къмпинга за почивка, която предоставя възможността за игри навън и отделяне от екраните. Сред предпочитанията на туристите е настаняването да е подходящо и за домашни любимци.

Популярни този сезон са и last-minute предложенията, които предлагат специални условия в следващите 7-10 дни. Хората търсят и допълнителни активности, които да посетят по време на почивката си. Затова и този сезон екипът на платформата организира поредица йога събития на плажа.

Вижте още: 

Съставил: Венета Николова 

Снимки: karavani.bg, Асоциация на Къмпингите в България

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остров Св. Анастасия вече посреща туристи и в подводен параклис

Най-новата атракция в района на черноморския ни град Бургас е подводен параклис, в близост до остров Св. Анастасия. Параклисът беше потопен през януари и се намира на около 15 метра дълбочина, предаде euronewsbulgaria. Той е висок около 3 метра, а край..

публикувано на 28.02.24 в 06:30

Бургазлии се насладиха на високите температури на плажа

Топлото време предизвика стотици бургазлии и гости на града да направят първия си плаж за Новата година. В ранния следобед температурата достигна 20 градуса, а на морската вода – 9 градуса. Някои от хората предпочетоха разходката край морския бряг,..

публикувано на 24.02.24 в 16:14
Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Седем нови дестинации сред 100-те национални туристически обекта

Епископска базилика на Филипопол и късноантичната сграда „Ейрене” в Пловдив вече са част от 100-те национални туристически обекта в България. Това реши Координационният съвет на Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически..

публикувано на 22.02.24 в 14:52