Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско подготвя кулинарна изненада за многобройните си гости

Снимка: banskounique.eu

Туристическият бизнес в Банско се радва на добри резултати през това лято, съпоставими със силния сезон преди година, съобщи Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в града. Освен че много българи посещават планинския курорт, в него се завръщат и чуждестранните туристи от традиционни дестинации като Израел и балканските страни. Банско привлича също така летовници от Испания, Австрия и Норвегия, които не са от най-активните за туризма през този сезон.

Градът продължава да забавлява своите гости с разнообразна програма, затова днес и утре те ще могат да се насладят на кулинарния празник „Уникално Банско“. На централния площад „Никола Вапцаров“ в планинския курорт ще се състои кулинарна вечер на открито с местни ястия по семейни рецепти. Ще бъде приготвено „катино мезе“ и „траань“, предвидена е също оригинална възстановка на бански обичаи и направа на изделия от ковано желязо. В неделя отново на централния площад ще се състои ревю на български народни носии и арт ателие за деца.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кулинарен празник събира майстори от Сърбия, Румъния и България в село Антимово

Тридневен кулинарно-фолклорен фестивал ще допълни празничното настроение във видинското село Антимово. За 14-и път местното Народно читалище "Развитие-1926 г." и Кметството организират фестивала “Гергьовден“ на  4, 5 и 6 май 2024 г. Градският..

публикувано на 04.05.24 в 10:25

Последно събиране за боядисване на великденски яйца в столицата

Деца от различни националности и семействата им ще боядисват великденски яйца от 10,00 до 14,00 ч. в “Каньон парк” в столичния квартал “Младост” до метростанцията “Александър Малинов”. Събитието със свободен достъп се организира за трета поредна..

публикувано на 04.05.24 в 10:05

Фолклорният фестивал "Мир на Балканите" събира различни етноси в Дупница

23-ият Югозападен международен фолклорен фестивал "Мир на Балканите" събира от 30 май до 2 юни в гр. Дупница танцови състави от цяла България. Според регламента на събитието, което не е с конкурсен характер, участниците ще изпълняват танците си с..

публикувано на 30.04.24 в 05:05