Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско подготвя кулинарна изненада за многобройните си гости

Снимка: banskounique.eu

Туристическият бизнес в Банско се радва на добри резултати през това лято, съпоставими със силния сезон преди година, съобщи Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в града. Освен че много българи посещават планинския курорт, в него се завръщат и чуждестранните туристи от традиционни дестинации като Израел и балканските страни. Банско привлича също така летовници от Испания, Австрия и Норвегия, които не са от най-активните за туризма през този сезон.

Градът продължава да забавлява своите гости с разнообразна програма, затова днес и утре те ще могат да се насладят на кулинарния празник „Уникално Банско“. На централния площад „Никола Вапцаров“ в планинския курорт ще се състои кулинарна вечер на открито с местни ястия по семейни рецепти. Ще бъде приготвено „катино мезе“ и „траань“, предвидена е също оригинална възстановка на бански обичаи и направа на изделия от ковано желязо. В неделя отново на централния площад ще се състои ревю на български народни носии и арт ателие за деца.



БНР подкасти:

Още от категорията

Празник на бозата в Радомир връща града към стария занаят

Добрата боза трябва да е много гъста и ясно да се усеща дъхът на зърно, казват   майсторите. К ак се прави боза по традиционна радомирска рецепта - това ще видят гостите на град Радомир на колоритния празник, посветен на пшеничната напитка. Той се..

публикувано на 14.10.23 в 08:05

Български традиционни продукти ще бъдат представени на фестивал в Япония

Традиционни български продукти и възможностите за туризъм в България ще бъдат представени на Международен фестивал в град Кашива, Токио, на 15 октомври. Страната ни ще участва в събитието за втора година със собствен щанд, съобщиха от Посолството ни в..

публикувано на 13.10.23 в 16:35

Първият музей на ракията в София отвори врати

Ракията е напитката-кралица на Балканите. Тя е произлязла от арабския свят, от техния арак, но „българската ракия си е българска и ние в България се гордеем с ракията си, особено гроздовата“ – посочва Ивайло Жеглов, създател на първия..

публикувано на 09.10.23 в 10:35