Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт по случай 80-годишнината от спасяването на българските евреи

Осемдесетгодишнината от спасяването на българските евреи ще бъде отбелязана тази вечер с концерт на Софийската филхармония в зала “България”. На българския оркестър ще партнират израелският “Ашира хор”, “Капела Анима” и “Замир хор” от германския град Байройт със солисти Барбара Байер и Джеймс Кларк.

Диригент на вечерта ще бъде композиторът Ицхак Тавиор. Освен произведения от Йоханес Брамс и Винченцо Белини ще прозвучат ораторията “Предстоят последни дни” и “Видение на сухите кости” от Ицхак Тавиор, както и фолклорната песен “Ако те забравя, Йерусалим”.

Събитието е под патронажа на президента Румен Радев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Майски празнични четения организират българи в Сиатъл

Реална среща поставя началото на виртуалния Литературен фестивал "Майски празнични четения", който от 2020 година насам организира Обществото за поезия и литературна проза "Глаголницата" при Българския център за култура и наследство в Сиатъл...

публикувано на 11.05.24 в 08:10
Мария Бакалова (в средата) и Кейт Бланшет (втората отляво) са сред новите членове на Европейската филмова академия

17 българи попълниха състава на Европейската филмова академия

Европейската филмова академия (ЕФА) прие като членове нови 709 кино професионалисти. Сред тях са актьорите Мария Бакалова и Бойко Кръстанов и още 15 български кинодейци. Членството им в ЕФА означава, че те имат правото да гласуват за Европейските..

публикувано на 10.05.24 в 14:29
Татяна Лолова

Берлинска среща в памет на голямата Татяна Лолова

Тази вечер от 19.00 ч. в Българския културен институт в Берлин ще бъде показан филмът "Последният спектакъл" и и ще бъде представена книгата "Татяна Лолова от А до Я". Събитието е в рамките на Национална програма "Татяна Лолова на 90 години"...

публикувано на 08.05.24 в 07:10