Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Остани както преди" – Искрен Пецов на 60

Снимка: iskrenpetzov.com

На 7-ми септември тази година Искрен Пецов навършва 60 години. Познаваме го най-вече като певец, но като автор има повече от 70 песни, музика, текст и аранжимент. Концертите и турнетата, в които е участвал, дори самият той не може да изброи – над 1500 са само сценичните му изяви с Ансамбъла на строителните войски, където е солист от 1991 до 1999 г. Голяма популярност имат хитовете му с Латинопартизани – групата, която основава през 1996 г.

Изпълнителят е избрал да отпразнува юбилея си с концерт и премиера на новата грамофонна плоча "Искрен Пецов, Латинопартизани, най-доброто". Сред различните инициативи, съпровождащи годишнината, е и новата песен "Автостоп" на Искрен Пецов и Латинопартизани. На 18-ти септември музикантите ще я представят на фестивала за поп и рок музика "София пее".

На 2-ри ноември в НДК – клуб "Singles" певецът събира фенове и приятели на концерта на своята група Латинопартизани. Освен Искрен и групата, на сцената ще излязат и любими български изпълнители, с които той има дуети през годините. Същата вечер е премиерата на грамофонната плоча на Искрен Пецов - "Искрен Пецов, Латинопартизани, най-доброто", която съдържа 12 песни – по 6 от страна А и страна Б.

Авторската песен на Искрен Пецов "Остани както преди" е включена в албума на Искрен Пецов и Латинопартизани "Нощни мечти" от 2002 г.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15