Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Съдбовно"

Снимка: YouTube

Още с дебютната си песен "Син талисман" в началото на новото хилядолетие София застана трайно на музикалната ни сцена. Последваха още успешни сингли, два албума, многобройни участия в благотворителни каузи, нови творчески търсения, сред които и дуетът "Земела" с нейната приятелка от детството Виктория Манчева… Но и много болка, която последните години я отвежда в най-тъмните кътчета на нейната душа. До такава степен, че не само не иска да пее, но дори престава изобщо да слуша музика. Последната песен, която записва, е "Пътят към теб" през 2019 г. Спечелвайки битката със зависимостта, днес София отново е тук с нова песен, неслучайно озаглавена "Съдбовно", посветена и подарена на човека до нея. Със "Съдбовно" певицата завършва един многогодишен житейски цикъл, казвайки – днес съм цяла и завършена:

"Моите песни са меланхолични, по-скоро клонящи към тъгата. Така съм се чувствала, или по-скоро съм пяла, когато съм била тъжна и това е начинът да се изразя и така да преодолея болката си. Обаче сега ме вдъхнови любовта. Някак си успях да се събера. Както пея в емблематичната си първа песен – днес пак съм цяла. Аз след 22 години наистина го пея това само за себе си, съпреживявайки абсолютно на клетъчно ниво "Днес пак съм цяла."

"Съдбовно" отново е по музика на Момчил Колев, неговият син Калоян Колев прави аранжимента. Яна Лазарова пише текста, който в пълна степен изразява чувствата на самата София.

Освен че записва нови песни, в момента София учи психология и работи в терапевтичен център за зависими хора. Защото като преминала по този път вече знае, че изход и спасение има. И се чувства длъжна да помага на другите:

"Има много страдащи хора, които се срамуват да говорят за проблема си. И тези стигми, наложени в обществото ни ние трябва да ги изчистваме във времето. Защото това наистина е заболяване и има изход и начин да го преодолеем и да живеем живота си щастливи и свободни. Много ми харесва това "Дишам можеща". Да дишат можещи!"

Дъждът премина и стана светло,

Открих очите ти и гледам смело.

С теб поемам по път ухаен

И знам – в мечтите ни били сме вечно…


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15