Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хор „Български гласове – Ангелите” започва европейско турне

Снимка: Хор „Български гласове – Ангелите”

Женският народен хор „Български гласове – Ангелите“ започва днес европейското си турне. Първият концерт е тази вечер в Хоофдорп, Нидерландия, в 20:15 часа местно време. Следват концерти в Хеерлен на 22 септември, в Херфорд на 23 септември, в Копенхаген на 24 и 25 септември, в Бремен на 26 септември, във Вроцлав на 28 септември и в Стари Сач на 29 септември.
„Български гласове – Ангелите” е основан през 1991 г. Той включва народни певици от различни краища на страната и показва претворената българска традиция като смесица от фолклор и класика. Изнасял е концерти и е аплодиран от публиката в Германия, Нидерландия, Белгия, Дания, Швейцария, Русия, Австрия, Испания, Франция, САЩ, Канада, Мексико и др.


Още от категорията

"Коя си ти?"

Алек Кирев е самостоятелен артист, който освен че сам пише песните си, се грижи за всяка една стъпка за по-нататъшната им реализация и разпространение. Точно година след като издаде авторския си албум "Гравитация", Алек Кирев е готов с нова песен. "Коя..

публикувано на 16.02.24 в 10:15

"Заспала е баба Дора"

В месеца на любовта Нина Николина е подготвила за своята публика две събития – премиерен концерт-спектакъл "Любовни народни песни" на 16 февруари, в който ще представи и нов сингъл. Спектакълът "Любовни народни песни" следва тенденцията на програмата..

публикувано на 15.02.24 в 10:15

"Radio On"

В рубриката Песен на деня празнуваме Световния ден на радиото с песен на Мирослав Костадинов, когото всички познаваме като Миро – един от най-популярните и обичани български певци. Самият той споделя, че радиото има изключително важна роля в..

публикувано на 13.02.24 в 10:15