Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Световен ден на туризма- 27 септември

Пампорово ще е един от малкото ски курорти в Европа с достатъчно сняг

3
Снимка: smolyandnes.com

Пампорово се готви за най-силния си зимен сезон, в който за първи път ще бъде домакин на Световна купа по сноуборд от календара на Международната ски и сноуборд федерация. Това съобщиха от курорта в днешния Световен ден на туризма. 

През новия сезон в Пампорово ще заработи модерен шестседалков лифт, възобновена е южната ски зона и ще има снежен детски парк. 


В продажба вече са ски картите „Select“ за абонаментно използване на пистите, влековете и лифтовете. Цените им са като през последните два сезона и могат да се закупят до 10.12.2023 г. Като новост за сезон 2023/2024 г. се предлагат и доста диференцирани цени на тези карти според възрастта и периода на използване от гостите. За да се гарантира снежното покритие за целия сезон са разширени съоръженията за изкуствен сняг. 


Галерия

Още от категорията

България представя възможностите си за целогодишен здравен туризъм в Австрия

Възможностите за целогодишен здравен туризъм в България бяха представени в Австрия, като акцентът беше поставен върху медикъл/СПА и уелнес дестинациите. Събитието се проведе с подкрепата на Министерството на туризма и със съдействието на посолството..

публикувано на 23.11.23 в 13:05

Силен зимен сезон очакват от туристическия бранш

Туристическият бранш предрича силен зимен сезон, обвързан не само със ските и снега, съобщи за БТА директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Предвижда се засилен интерес и към балнео, СПА и уелнес отдиха, свързан с предстоящите..

публикувано на 22.11.23 в 11:56
Крепостта „Баба Вида”

История, вино и природа – Видин като атрактивна дестинация за круизни пътешествия

" Открийте крепостта "Баба Вида" – най-големия запазен средновековен замък в България. Като алтернатива посетете местен дом за демонстрация на традиционно българско кисело мляко и баница –  сладкиш, който ще можете и вие да приготвите" – т ака..

публикувано на 20.11.23 в 12:55