Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Илчев слага точка на националното си турне с концерт в София

Снимка: stefanilchev.com

Стефан Илчев е певец, който се чувства еднакво добре както на оперната, така и на поп сцената. Завършил оперно пеене в Националната музикална академия "Панчо Владигеров" в София, съдбата му отрежда да се наложи предимно като поп изпълнител. Напоследък Стефан Илчев усъвършенства уменията си в Милано, Италия, но често се връща в България, за да проведе своето първо национално турне.

Започнало от родния му Бургас на 20 юни, преминало с успех през Варна, Велико Търново, Стара Загора и Пловдив, турнето на Стефан Илчев ще завърши с концерт в София – в Зала 1 на НДК на 7 октомври. В него певецът отново ще отдаде почит на българската музика, която обича от малък, като представи по свой начин някои от най-популярните хитове на наши изпълнители. Разбира се, ще изпълни и свои песни, донесли му обичта на публиката през годините. Една от тях е "Игра" по музика и аранжимент на Магомед Алиев – Мага, текст – Добромир Банев.

Муз. ред:  Диляна Трачева

Още от категорията

Детският хор на БНР изпълнява български творби в първия си концерт с Детския хор на Радио Румъния

Детските хорове на обществените радиа в България и Румъния за първи път ще изнесат съвместен концерт в Букурещ днес, 29 февруари. Събитието е част от програмата за сътрудничество между двете медии и е посветено на високите хорови постижения...

публикувано на 29.02.24 в 09:10

Посоки в дебютния авторски албум на талантливата Калина Андреева

Калина Андреева е малко над 20-годишна, но вече е изградила име на талантлива контрабасистка, певица и автор на музика и песни. Първата си композиция създава още на 4-5 годишна възраст – тогава измисля мелодия, баща ѝ я хармонизира и така се превръща..

публикувано на 23.02.24 в 10:15

Песните на Кичка Савова "оживяват" във виртуално национално турне

На 22 февруари се навършват 90 години от рождението на Кичка Савова – една от най-значимите тракийски певици. Всички, които приживе са я познавали, пазят в сърцата си спомен за един талантлив, истински добър, светъл и благ човек. Кичка Савова остави..

публикувано на 22.02.24 в 06:30