Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радиосимфониците откриват новия си творчески сезон

Снимка: БНР

Симфоничният оркестър на Българското национално радио открива тази вечер в зала “България” поредния си творческия сезон.  

Под палката на новия главен диригент Константин Илиевски дебют с цигулковия концерт на Брамс ще направи първият концертмайстор на Виенските симфоници Далибор Карвай. Солистът ще свири на 330 годишен инструмент “Страдивариус 1694 ex Benece” – собственост на Австрийската национална банка.  


В програмата на концерта са включени също симфоничният прелюд “Усамотение” от Панчо Владигеров и деветата симфония на Дворжак “Из Новия свят”. 

Изпълнението на българско произведение във всеки концерт ще бъде един от отличителните белези на новия творчески сезон на радиосимфониците. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Аскер"

Lyrra е творческият псевдоним на младата певица Любомира Павлова. Преди да започне да се изявява като самостоятелен артист, тя доби известност от участието си в знакови народни формации като "Мистерията на българските гласове", "Чинари", триото..

публикувано на 03.09.24 в 10:15
Максим Ялнъзов

"Без тебе няма любов"

"Без тебе няма любов" е най-новата песен на Максим Ялнъзов. Освен изпълнител, той е и автор на музиката, текста и аранжимента. "Без тебе няма любов" е посветена на музиката като най-хубавата и смислена част от живота на младия творец...

публикувано на 31.08.24 в 10:15

"Имам всичко"

Ева Бел и Емин, които са сценични партньори и пеят заедно по участия, наскоро записаха съвместната си песен "Имам всичко". Познаваме Емин Ал-Джунейд от участието му в Националния конкурс за забавна песен "Бургас и морето", когато преди две..

публикувано на 30.08.24 в 10:15