Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва планов ремонт на шести блок на АЕЦ “Козлодуй”

АЕЦ Козлодуй
Снимка: БГНЕС

Шести блок на АЕЦ “Козлодуй” от днес излиза в годишен планов ремонт, съобщи пресслужбата на централата.

Ще бъдат извършени профилактика и техническо обслужване на системите и съоръженията, което ще осигури безопасна и надеждна експлоатация, както и стабилни енергийни доставки през есенно-зимния период. Освен това реакторът на блока ще бъде презареден със свежо ядрено гориво.

Предвижда се ремонтът да приключи до края на ноември т.г. Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” ще работи според графика за електропроизводство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево и почти без валежи в неделя

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще има купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Вятърът от изток-североизток временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София – около 21°...

публикувано на 25.05.24 в 18:30
Румен Радев пристига на работно посещение в Унгария

Войната в Украйна трябва да бъде прекратена по дипломатически път

България ще продължи да бъде надежден доставчик на енергийни ресурси за Унгария, заяви президентът Румен Радев след среща с унгарския си колега Тамаш Шуйок в Будапеща. В отговор унгарският държавен глава изтъкна, че България играе ключова роля в..

публикувано на 25.05.24 в 15:12
Валентин Мундров

Министърът на електронното управление не очаква технически проблеми с машините за гласуване

“ Технически проблеми с машините за гласуване на изборите на 9 юни няма да има .” Това заяви служебният служебният министър на електронното управление Валентин Мундров по повод завършилата проверка за удостоверяване на техническите устройства. Той..

публикувано на 25.05.24 в 11:21