Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

UNWTO ще издаде пътеводител за кулинарния туризъм в България

Зураб Пололикашвили и Зарица Динкова
Снимка: Facebook /Зарица Динкова

Световната организация по туризъм към ООН ще подготви Пътеводител за кулинарен туризъм специално за България, съобщи Зураб Пололикашвили - генерален секретар на UNWTO на среща в Мадрид с министъра на туризма Зарица Динкова. Той е благодарил за българското участие в 8-мия Глобален форум за гастрономически туризъм в Сан Себастиан, Испания. 

"Представянето, което направихте, ни мотивираха да промотираме кулинарния и винен туризъм на страната ви. Аз имам лични впечатления от България и знам, че можете да предложите много в тази област", заяви Пололикашвили. 

Кулинарният туризъм е един от най-бързо развиващите се в света и българските ено-кулинарни предложения са впечатляващи, допълни генералният секретар. Пътеводителят ще се разпространява във всички 159 държави членки на UNWTO и ще се представя на различните събития на организацията. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Долмен „Начови чаири“

Сакар – земя на долмени, царски орли и устойчив туризъм

Сакар, една от най-загадъчните и слабо познати планини у нас, бавно, но уверено се превръща в нова дестинация за устойчив туризъм. Районът, разположен между Източните Родопи и Странджа , години наред оставаше настрана от туристическите потоци. Но..

публикувано на 11.04.25 в 09:15

Цветна феерия, каменни къщи и истории от миналото – разходка във вълшебното Долене

В най-югозападния ъгъл на България, високо в Огражден планина, попадаме в райско кътче от приказките – магнетичното Долене.   Всеки, който дойде тук ахва от изненада, защото гледката е твърде необичайна за повечето български села – окосена..

публикувано на 08.04.25 в 09:15

От Миден уикенд до Киноваканция или как Бургас печели туристите

През миналото лято Бургас и околните курортни селища са посрещнали към 600 хиляди български и чужди туристи, което е с 21% повече спрямо 2023-та. Напоследък обаче черноморският ни град се развива и като културен хъб, привличайки все повече посетители..

публикувано на 20.03.25 в 10:05