Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Kris Gran представя дебютния си албум в София

Снимка: Румина Георгиева

Един от най-лиричните млади гласове в родната поп музика – Kris Gran, е готов с дълго работения си и очакван дебютен албум. Името му "Две сърца" обединява песните в него, посветени на любовта. Тази вечер изпълнителят и автор на песни Kris Gran представя албума си с концерт в София.

Зад псевдонима Kris Gran стои Кристиан Грънчаров. От 6-годишен свири на пиано в родния си град Бургас, а когато е на 9, баща му започва да го учи на китара. След като спечели сърцата на всички любители на музиката с участието си в телевизионния формат "Гласът на България" през 2017 г. в отбора на Графа, той завърши "Поп и джаз пеене" и "Педагогика на обучението по музика" в Музикалната академия в София.

Преди три години Kris Gran започна работа по дебютния си албум "Две сърца", който вече е факт. Той съдържа 9 песни, в които поп стилът се смесва с хип-хоп, регетон, диско и дори по-твърдо звучене.

"Песните разказват различни истории. Някои от тях са излезли от фантазията ми, а други – от реални случки в моя живот", споделя Kris Gran, който е автор на музиката и текстовете на всичките си песни. По аранжиментите в "Две сърца" Kris Gran работи с китариста Христо Нейчев и басиста Емилио Мархолев, с които излиза и на сцена за концертите си.

"Две сърца" е реализиран с финансовата подкрепа на Община Бургас, а концертът в столичния бар "Петък", с който Kris ще представи на живо дебютния си албум е с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".


Снимки: Магдалена Михранова, Иван Бъчваров, Румина Георгиева

Още от категорията

Посоки в дебютния авторски албум на талантливата Калина Андреева

Калина Андреева е малко над 20-годишна, но вече е изградила име на талантлива контрабасистка, певица и автор на музика и песни. Първата си композиция създава още на 4-5 годишна възраст – тогава измисля мелодия, баща ѝ я хармонизира и така се превръща..

публикувано на 23.02.24 в 10:15

Песните на Кичка Савова "оживяват" във виртуално национално турне

На 22 февруари се навършват 90 години от рождението на Кичка Савова – една от най-значимите тракийски певици. Всички, които приживе са я познавали, пазят в сърцата си спомен за един талантлив, истински добър, светъл и благ човек. Кичка Савова остави..

публикувано на 22.02.24 в 06:30

"Моя трудна любов" – самостоятелен дебют на Яница Кънева

Познаваме Яница Кънева от успешното ѝ участие в предаването "Гласът на България" през 2023 г., където достигна полуфинал. Тя е родена през 1990 г. в семейство на музиканти, което от малка я приобщава към света на музиката. Завършва Национално училище..

публикувано на 21.02.24 в 10:15