Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се представя със свой щанд на Панаира на книгата във Франкфурт

Снимка: БТА

Страната ни участва със свой щанд на Панаира на книгата във Франкфурт, който ще продължи до 22 октомври т.г. Освен срещи и дискусии с писатели, издатели и представители на културни институти, по време на международното изложение ще бъде открита и изложба, посветена на 80-годишнината от спасяването на българските евреи, съобщи директорът на Българския културен институт в Берлин Борислав Петранов.  

Писателят Георги Господинов, който е носител на тазгодишната международна награда “Букър“, днес ще участва в дискусия на тема “Преводът по време на война“. Утре пък е предвиден разговор за книгата “Времеубежище”, както и четене с автора на романа.


Нашето участие в Панаира на книгата във Франкфурт ще завърши с даряване на книги на българските училища във Франкфурт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Връчиха българските архитектурни награди за 2024 г.

Новият Фермерски пазар в Благоевград и реконструкцията на Централни хали в София получиха големите награди в конкурса "Български архитектурни награди 2024", организиран от Камарата на архитектите. Надпреварата бе в две категории – за съвременна..

публикувано на 20.09.24 в 12:40

Травъл блогърите ни призовават да опознаем най-магнетичните кътчета на родината с изложба

" България – магнетична и красива" – под този наслов българските травъл блогъри представят някои от най-живописните места у нас. Изложбата с уникални кадри, заснети от пътешествениците, ще бъде открита на 24 септември на входа на Морската градина..

публикувано на 18.09.24 в 10:35

България е част от световното биенале за творчество и занаяти "Хомо Фабер" във Венеция

Българската култура и родните традиции, които доскоро изглеждаха екзотични за останалата част от света, постепенно се превръщат в част от световната култура на 21. век. След като нашенската лютеница и традиционната ни баница бяха определени..

публикувано на 17.09.24 в 09:50