Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков ще обсъди със студенти ползите от въвеждането на еврото

Снимка: БГНЕС

“Преимуществата на локално и глобално ниво от предстоящата интеграция на България в еврозоната” ще бъде темата на дискусия в Американския университет в Благоевград с участието на премиера Николай Денков. Той ще посети учебното заведение по покана на студентския клуб “Модел Европейски съюз”, който отбелязва 10 години от създаването си.

“Днес България се намира на прага на ключов момент в съвременната си история – присъединяването към еврозоната. Забележителният експертен опит, задълбочени прозрения и лидерство в областта на политиката и образованието превръщат акад. Денков в идеалната личност, която да вдъхнови нашата общност”, заяви съпрезидентът на клуба Яни Диманчев. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

50 родопски чевермета очакват гостите на Фармфеста в Момчилград

В подножието на лесопарка на Момчилград в Родопите се провежда второто издание на Фармфест "Момчилград". Фермерският фестивал предлага на посетителите си вкусни родопски ястия, запознаване с местни животни и породи, демонстрации на занаяти и богата..

публикувано на 25.05.24 в 08:05

Президентът - на посещение в Унгария, открива Българския културно-образователен център

На 25 и 26 май президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Унгария по покана на президента Тамаш Шуйок. По време на визитата двамата ще открият в Будапеща Българския културно-образователен център, изграден с подкрепата на българската и..

публикувано на 25.05.24 в 07:25

Очаква се слънце и кратки, следобедни превалявания над планините

В събота  минималните температури в страната ще са между 11 и 14°, в София 12°. Сутринта в равнините и котловините ще има мъгли. През деня ще е слънчево. След обяд над планините в Западна и Централна България ще се заоблачи и превали. Максималните..

публикувано на 24.05.24 в 19:50