Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба в БНР ще разкаже за първия директор Сирак Скитник

Георги Лозанов, Милен Митев, Кирил Вълчев
Снимка: Стоян Радев

В сградата на Българското национално радио ще бъде открита мултимедийна изложба за живота и творчеството на Панайот Тодоров Христов, известен с псевдонима Сирак Скитник. Това съобщи генералният директор на БНР Милен Митев при представянето на октомврийския брой на списание “ЛИК”, посветен на 140-годишнината от рождението Сирак Скитник - художник, поет, критик и първи ръководител на Радио София (днес Българско национално радио).

БНР обяви 2023 г. за годината на Сирак Скитник, защото през нея се навършват и 80 г. от смъртта му.

Сирак Скитник е всестранно надарена личност, но за работещите в Българското национално радио той си остава преди всичко първият главен негов уредник. В известен смисъл имаме дълг към личността му и списание “ЛИК” частично изкупва този дълг като пространно отваря ветрилото на неговите таланти”, заяви Милен Митев.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Опера от балкона и детски песни за френския Ден на музиката във Варна

Черноморският град Варна ще се потопи в духа на френския Празник на музиката на 21 юни. Събитието, организирано от Алианс Франсез Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна, Държавна опера Варна и Pontica Solutions, предвижда три специални сцени..

публикувано на 21.06.24 в 07:25
Ерина Боянова

Ерина Боянова представя в Института "Сервантес" изложбата си от плакати за испански филми с награди

Институтът "Сервантес" е домакин на поредица от специално създадени филмови плакати, обединени от името "Кино "Испания": Плакати за филми с награди". Изложбата, чийто автор е Ерина Боянова, се открива на 19 юни в галерията на Института в София,..

публикувано на 19.06.24 в 08:35

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на..

публикувано на 15.06.24 в 09:05