Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на българската култура в Сегед, Унгария

"Зюрьош банда“
Снимка: Светла Кьосева

В унгарския град Сегед за 19-и път се организират Дни на българската култура, съобщи Моника Фаркаш-Барати от Българското самоуправление в университетския град. 

Както всяка година програмата е разнообразна и наситена. Началото ще бъде поставено днес с "хоротека“ в кафе "Радноти“, организирана от танцов състав "Балкан“. Съставът е основан през 1990 г., а танцовият му репертоар обхваща всички етнографски райони на България, предаде БТА. 

На 27 октомври в Дома на националностите в Сегед ще бъде открита фотоизложбата на Антони Георгиев "Еврейско наследство в България“, посветена на 80-годишнината от спасяването на българските евреи. Ще бъдат представени кадри от материалното наследство на евреите по нашите земи. 

Последното събитие е концерт на 10 ноември на „Зюрьош банда“, чиито музикални дискове заемат челно място в класации като World Music Charts Europe. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Неразказаните истории на българите" в Атина

Изложба "Неразказаните истории на българите"е подредена в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина, Гърция. Събитието е организирано от Културен център "Иван Селимински" и гръцкия център, в сътрудничество с..

публикувано на 21.05.24 в 10:55

Българите в Северна Македония ще гласуват на евроизборите в Скопие и Битоля

На две места в Република Северна Македония – в посолството на България в Скопие и в Генералното консулство на страната в Битоля, българските граждани ще могат да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент на 9 юни. Общо 120 са..

публикувано на 21.05.24 в 08:42

България - на фестивал на културното многообразие в Сарагоса

България беше достойно представена на традиционния празник на културното многообразие "Zaragoza Diversa", провел се на площада пред внушителната катедрала „Пилар“ в испанския град Сарагоса на 18 и 19 май. В него традиционно се включват представители..

публикувано на 20.05.24 в 19:18