Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глътка "Кислород" в Лондон – група Остава представя най-новия си албум

Снимка: YouTube /Sabina Stefanova

Две любими родни рок групи от различни поколения ще зарадват почитателите си в Лондон на 10 ноември. След редица концерти у нас, група Остава ще представи най-новия си албум "Кислород" за първи път в британската столица с концерт в клуб "The Garage".

Музикантите очакват с вълнение предстоящия концерт, защото клубът в централен Лондон е легендарен с множеството световни имена, които са представяли там първите си албуми още преди да придобият звездна слава. Но преди Свилен Ноев, Георги Георгиев, Боян Петков, Алекс Марбург и Даниел Петров, на сцената ще излезе младата надежда на инди рока у нас – група INNERGLOW, на която момчетата от Остава отдавна подават ръка в израстването им.

Особено вълнение предизвиква срещата с публиката в чужбина, разказва фронтменът на Остава Свилен Ноев пред БНР:

"Ние го правим от 2005 г. и е много хубаво. Преди беше много емоционално, защото нямаше Европейски съюз. Сега вече е много по-лесно за всички да пътуват. Но все пак да свириш в Лондон във велик клуб е много готино за нас. Доколкото знам в Лондон има 300 000 българи. Така че ако някой от вашите слушатели мисли да ходи в Лондон, да заповяда в клуб "The Garage" в петък!"

Освен песните от албума "Кислород" Остава ще свирят и хитовете "Шоколад", "Океан", "Поля от слънчогледи", "Внимание" и др.

А ние оставаме с песента, дала име на албума – "Кислород".


Още от категорията

Посоки в дебютния авторски албум на талантливата Калина Андреева

Калина Андреева е малко над 20-годишна, но вече е изградила име на талантлива контрабасистка, певица и автор на музика и песни. Първата си композиция създава още на 4-5 годишна възраст – тогава измисля мелодия, баща ѝ я хармонизира и така се превръща..

публикувано на 23.02.24 в 10:15

Песните на Кичка Савова "оживяват" във виртуално национално турне

На 22 февруари се навършват 90 години от рождението на Кичка Савова – една от най-значимите тракийски певици. Всички, които приживе са я познавали, пазят в сърцата си спомен за един талантлив, истински добър, светъл и благ човек. Кичка Савова остави..

публикувано на 22.02.24 в 06:30

"Моя трудна любов" – самостоятелен дебют на Яница Кънева

Познаваме Яница Кънева от успешното ѝ участие в предаването "Гласът на България" през 2023 г., където достигна полуфинал. Тя е родена през 1990 г. в семейство на музиканти, което от малка я приобщава към света на музиката. Завършва Национално училище..

публикувано на 21.02.24 в 10:15