Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба “Сърце и душа” с картини на български художници в Чикаго

Снимка: Елена Цанева

Картини на 13 български художници бяха изложени в културния център “Магура” в чикагското предградие “Арлингтън Хайтс”. За първи път майстори на изобразителното изкуство, които живеят не по света, а в родината представят там свои произведения.

Организатор на изложбата “Сърце и душа” е създателят на BG crafts gallery Лъчезара Делчева. Макар и непрофесионален художник, тя се е заела с мисията да популяризира българското съвременно изкуство.

Изложбата ще остане две седмици в Чикаго, а по-късно вероятно ще бъде представена в Сейнт Луис и в Ню Йорк.Още от категорията

Оперната прима Соня Йончева стана офицер на френски орден за изкуство

Соня Йончева получи Орден за изкуство и литература – офицерска степен. Висшето френско държавно отличие ѝ бе връчено от посланика на Франция в София Жоел Мейер, от името на френския министър на културата Рашида Дати. „Тъй като тази вечер сме в тази..

публикувано на 28.02.24 в 10:50

Бургас е домакин на Фестивал за училищен театър на испански език

От 28 февруари до 1 март в Бургас ще се проведе XXIV Национален фестивал за училищен театър на испански език. Във фестивала, организиран от посолството на Испания в България, ще участват ученици от 25 училища от цяла България. Идеята на форума е чрез..

публикувано на 28.02.24 в 06:00

Детските хорове на БНР и Радио Румъния в съвместен концерт в Букурещ

В последния ден на февруари в концертната зала на Радио Румъния в Букурещ детските радиохорове на двете партньорски медии ще изнесат за първи път съвместен концерт. Концертът е израз на сътрудничеството между Радио Румъния и Българското национално..

публикувано на 25.02.24 в 01:18