Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вчера" – музиката на Стенли и лириката на Александър Петров в нова вдъхновяваща среща

4
Снимка: YouTube
Станислав Сланев - Стенли е сред най-значимите, разпознаваеми и любими автори и изпълнители. Пътят му в българската музика е ярък и обхваща над четири десетилетия. Запазвайки характерния си почерк, Стенли не спира да търси ново звучене. На 22 ноември Стенли излиза на сцената в Зала 1 на НДК в София за специален концерт "Електро" . 
Освен групата музиканти, с които Стенли работи последните години, до него ще застанат и звездни гости: Любо Киров, Христо Мутафчиев, Б.Т.Р., Тангра, D2 и Jeremy?
Аудио-визуалният спектакъл ще представи не само най-големите му хитове, но и нови, включително неиздавани песни. За първи път ще прозвучи на живо "Вчера", която беше реализирана миналия месец. В нея близо 40 години след епохалните хитове на група Тангра като "Циркът" – първият запис на Стенли с Тангра, "Оловният войник" и "Жулиета", отново се събират магичният глас на Стенли и рок-поезията на Александър Петров.

За създаването на "Вчера" Стенли, който е и автор на музиката, разказва:

"При мен нещата стават много спонтанно. Както в повечето случаи, когато правя музика, не сядам и да си казвам: "Ето, сега ще направя песен за следващия албум, или за каквото и да било"… Бях с приятели, видях една китара в ъгъла, и реших да опитам нещо. Прослушах след близо седмица и си казах – я, тук има нещо интересно! Започнах да го развивам, и си представих някакъв текст, в който Сашо просто надмина очакванията ми. Това е нещо уникално като съчетание с музиката, която направих. Връщане назад малко, сантимент някакъв, да речем 90-те години… Като шедьовър ми е това парче."

"Вчера" ще бъде един от траковете в предстоящия нов албум на Стенли, по който музикантът работи и чиято премиера очакваме с нетърпение.

Снимки: Facebook/ Станислав Сланев - Стенли

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05