Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестни прояви в София по повод 104 години от Ньойския договор

Снимка: БТА

В Дома на културата „Красно село“ в София организират протестно събрание „104 години Ньойски диктат“. Уастниците  в протестното събрание могат да видят част от „забранените“ през тази година културни продукти, като книги и изложби, които не бяха допуснати да влязат в Сърбия и така провалиха част от ежегодните културни прояви на българските организации в Босилеград.

Събитието е съвместна инициатива на Гражданския комитет „Западни покрайнини“, Културно информационен център „Босилеград” и Дирекция „Култура“ на Столична община.

По повод годишнината, младежката организация на ВМРО организира традиционно факелно шествие „Български марш“ от Войнишкия лъв, пред Националния дворец на културата до Паметника на Незнайния воин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пуснаха сребърен медал с театрална маска от Хераклея Синтика

Сребърен медал с изобразена древна театрална маска е създаден по повод откриването на античния град Хераклея Синтика край Петрич. Керамичната театрална маска от II-III век, която краси медала, е намерена по време на разкопки и е изложена в..

публикувано на 18.05.24 в 10:28
Участнички в конкурс за красота „Царицата на плажа“. 1936 г.

Модата от средата на XIX в. до средата на XX в. показва Държавният архив

"Модата в огледалото на едно столетие – от средата на XIX в. до средата на XX в." – под това заглавие Държавна агенция "Архиви" представя в експозиция с над 120 снимки и оригинални артефакти промяната в облеклото и аксесоарите в един от..

публикувано на 16.05.24 в 08:30

Празнуваме Томина неделя

С Томина неделя завършва Светлата седмица за православните християни. На този ден Църквата почита паметта на апостол Тома – един от дванайсетте Христови ученици, наричан Тома Неверни, тъй като се съмнявал във Възкресението. Когато мълвата за..

публикувано на 12.05.24 в 10:19