Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вокална старинна музика ще звучи в Първо студио на БНР

Снимка: БНР

Вокалният ансамбъл Cantanti DAI MONTI VERDI ще изпълни тази вечер в Първо студио на Българското национално радио мадригали, вилансикос, шансони и партеси от франко-фламандски, испански и източнославянски творци. Неговият концерт De este a oeste (“От изток на запад”) е избран да бъде част от музикалния Коледен ден на Еврорадио и ще прозвучи на 17 декември за слушателите в Европа, Северна Америка и Австралия.

Cantanti DAI MONTI VERDI е основан през 2017 г. от Северин Василев и изпълнява творби, предимно от XVI и XVII век. Ансамбълът, в който участват професионални музиканти с множество солистични, камерни и хорови изяви, си сътрудничи с изтъкнати изпълнители в областта на старинната музика у нас и в чужбина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Произведения на Моцарт звучат за първи път у нас на Празник на духовната музика в Габрово

С концерт на смесения хор при софийския храм “Покров Богородичен” в габровската Художествена галерия "Христо Цокев" ще бъде закрит Празникът на духовната музика. Заедно с Габровския камерен оркестър хорът ще изпълни за първи път у нас три ранни..

публикувано на 13.10.24 в 07:00

"Да избягам" отваря вратата към новия албум на Михаела Маринова

Михаела Маринова, която е сред най-успешно реализиращите се млади български изпълнители, издаде нов албум. Тя представи колекцията от десет песни с турне в най-големите градове на България. Заглавието на албума "Черна пеперуда" говори за..

публикувано на 12.10.24 в 10:15
Кирил Маричков

България се сбогува с великия Кирил Маричков

Трагичната смърт на рок легендата Кирил Маричков, който загуби живота си при инцидент преди концерт във врачанското село Селановци, предизвика емоционалните коментари на стотици хиляди фенове, музиканти, общественици и политици. Отиде си “щурецът”..

публикувано на 12.10.24 в 09:36