Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Творби на художника Велин Динев събират почитателите му в Сливен

4
Велин Динев
Снимка: Община Сливен

В Сливен, в общинската зала "Май", е подредена самостоятелна изложба на художника Велин Динев по случай 85-годишнината му, съобщи пресцентърът на общината. Повече  от 40 години художникът е известен с успехите си в областта на батика и живописта. Има множество самостоятелни изяви и участва в общи изложби в Букурещ, Берлин, Будапеща, Париж и Лондон. През последното десетилетие представя редица самостоятелни изложби в Сливен, където живее и твори. Негови творби са притежание на колекционери от Германия, САЩ, Франция, Англия, Австрия, Китай и Русия. 


В настоящата експозиция са представени картини от различни периоди в творчеството му, сред тях са "Сезони", "Годишните времена по Вивалди", "Зелено дърво", "Червено дърво", "Пространства", "Мостове" и "Птица". През 2018 г. Велин Динев стана носител на голямата награда "Сирак Скитник", присъдена от Националната изложба-конкурс за Димитровден на празника на Сливен, а през настоящата беше отличен с приза за живопис от същия форум.

Снимки: Община Сливен, Галерия Мей

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Кадър от филма „С лице надолу“

Българско кино за франкофони в София

Фестивалът на българското кино, който се провежда от 10 до 13 септември в Париж ще има своето продължение в София. Френският културен институт в българската столица ще представи на франкофонската аудитория у нас филми от фестивалната селекция през..

публикувано на 12.09.24 в 11:20

Духът на Стара София завладява центъра на столицата

Имало едно време един необикновен квартал. От него започвал строежът на Стара София, защото се намирал между Двореца и гарата – основният път, който свързвал живота в града. В това пространство хората не просто задоволявали своята човешка потребност..

публикувано на 12.09.24 в 08:15

Варна е домакин на Световен фестивал на анимационния филм

20-ото издание на Световния фестивал на анимационния филм се открива днес във Фестивалния и конгресен център на черноморския град Варна и ще продължи до 15 септември. Селектирани са над 70 заглавия в 7 категории , сред които най-очаквани..

публикувано на 11.09.24 в 08:35