Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Творби на художника Велин Динев събират почитателите му в Сливен

4
Велин Динев
Снимка: Община Сливен

В Сливен, в общинската зала "Май", е подредена самостоятелна изложба на художника Велин Динев по случай 85-годишнината му, съобщи пресцентърът на общината. Повече  от 40 години художникът е известен с успехите си в областта на батика и живописта. Има множество самостоятелни изяви и участва в общи изложби в Букурещ, Берлин, Будапеща, Париж и Лондон. През последното десетилетие представя редица самостоятелни изложби в Сливен, където живее и твори. Негови творби са притежание на колекционери от Германия, САЩ, Франция, Англия, Австрия, Китай и Русия. 


В настоящата експозиция са представени картини от различни периоди в творчеството му, сред тях са "Сезони", "Годишните времена по Вивалди", "Зелено дърво", "Червено дърво", "Пространства", "Мостове" и "Птица". През 2018 г. Велин Динев стана носител на голямата награда "Сирак Скитник", присъдена от Националната изложба-конкурс за Димитровден на празника на Сливен, а през настоящата беше отличен с приза за живопис от същия форум.

Снимки: Община Сливен, Галерия Мей

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Инсталацията „Съседите“

Специални български събития за 24 май на Венецианското биенале

Гостите на 60-ото Биенале на изкуствата във Венеция ще могат да се включат в честването на Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Българският павилион на престижния форум ще..

публикувано на 23.05.24 в 10:15

Българска държавна делегация носи във Ватикана българските символи за мир и духовно единение

Всяка година в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, българска делегация начело с председателя на Парламента или държавния глава бива приета на аудиенция..

публикувано на 21.05.24 в 07:15

Художници, вдъхновени от Клод Моне, ще рисуват водни лилии

Първият художествен пленер сред водни лилии ще се състои във ферма, отглеждаща красивите водни растения, в плевенското село Опанец. Организатор на събитието е управителят на фермата Дойчин Владимиров със съдействието на Община Плевен. Пленерът е..

публикувано на 20.05.24 в 07:00