Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как звучи удоволствието от живота - чуйте в новата песен на GREESH

Снимка: YouTube

Музиката в самостоятелния проект на Гриша Георгиев – GREESH е ярка, много различна от медийната интонационна среда в България, и… звучна. Точно това е заглавието на четвъртият му сингъл - "Звук". Звукът на удоволствието от живота и перфектното състояние на духа, съчетани в една песен, ни изправят на крака и ни връщат обратно в 70-те години, изпълнени с диско и фънк ритми. Както във всяка останала соло песен в репертоара му досега, GREESH записва и изпълнява сам всички инструменти и вокали, а находчиво и модерно вплетеният мотив от фолклорната песен “Тежко Му Горко Му” е изпят от Димка Имандиева и Паулина Веселинова.


Артфънк сингълът е в типичния стил "GREESH" не без магията на любимото на артиста народно читалище в гр. Харманли. До GREESH отново са и дългогодишният приятел и сътрудник Константин Райдовски и Димитър Димитров - бащата на GREESH.

Мултиинструменталистът, познат и от други формации като No More Many More, Saint Electrics, Dokle & Greesh и алтернативния култ Матакка/Портокал признава, че създава соловите си песни бавно и само когато има свободно време за себе си.

Песента "Звук" ще бъде част от дебютен едноименен албум, за който GREESH се надява да излезе на рождения му ден – 8 април - догодина.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Вместо отговор"

Всички знаем "Снегът на спомена" – една от емблематичните песни на Георги Минчев  по музика на Петър Ступел и текст на Александър Михайлов. Двама негови приятели – Михаил Белчев и Кирил Калев – са я вплели в своята песен "Вместо отговор" като..

публикувано на 21.05.24 в 10:10

"Космическо привличане"

Ангел Дюлгеров – китарист, автор на музика, аранжор и музикален продуцент – през последните години се изгради като една от най-значимите фигури в проектите на повечето от най-успешните български музиканти. Той е част от екипите на Лили Иванова,..

публикувано на 20.05.24 в 10:15

"Силвия" – популярни лица изпълняват емблематична песен от репертоара на Братя Аргирови

"Силвия" е нова версия на златен хит на един от най-известните дуети още от 80-те години на ХХ век – Братя Аргирови. Песента е кавър на "Предчувствие за стих" от албума "Момиче за двама" на Братя Аргирови, издаден през 1983 г. С новия прочит на..

публикувано на 18.05.24 в 09:45