Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Витоша откриват зимния сезон

2
Снимка: Facebook / vitoshaski

Слънчево и тихо време се очаква днес на Витоша, където ще бъде даден официален старт на зимния сезон, съобщи “Витоша ски” на своя сайт. Организаторите обещават приятни изненади за гостите на планината.

Отворени ще бъдат пистите “Витошко Лале 1“, “Витошко Лале 2“, “Меча поляна“, “Ветровала“ и “Витоша сноупарк“. Заради ремонт няма да работи кабинковият лифт “Симеоново”.

Цените на лифт картите и на билетите остават като миналогодишните. Еднодневната карта за възрастни струва 50 лв., за ученици, студенти и пенсионери – 40 лв., за деца до 12 г. – 35 лв. Предвиждат се и различни отстъпки.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38