Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испанската фотографка Кристина де Мидел представя в София "По ръба на реалността"

Снимка: Бруно Морайс/Национална галерия

Испанската фотографка Кристина де Мидел гостува в София по покана на фестивала „ФотоФабрика“. Изложбата ѝ представя кадри от пет от най-популярните ѝ фотографски серии, включително „Афронавти“ и „Това направи омразата“, които ѝ донасят огромна популярност и световно признание. Откриването е на 25 януари, четвъртък, в 18.30 часа в Наоционалната галерия – Двореца в София. 

Кристина де Мидел ще присъства на откриването на експозицията и ще има публична лекция на 27 януари, събота, от 17.00ч. в Балната зала на Двореца с вход свободен.
Кристина де Мидел изследва двойнствената връзка на фотографията с истината. Като смесва документална и концептуална фотография, тя се заиграва с реконструкции и символи, за да размие границата между реалност и фикция, докато коментира наболели въпроси от съвремието ни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

30% от българите не доживяват до пенсия и умират преди да навършат 65 години

Продължителността на живот в България се е увеличила с година и половина, сочат последните данни на Националния статистически институт (НСИ). Изследването е за периода 2021 - 2023 г. спрямо 2020 - 2022 г. Но сравнено с преди 10 години средната..

публикувано на 29.05.24 в 11:48

В АЕЦ "Козлодуй" заместват руското с американско гориво

В единствената българска АЕЦ – "Козлодуй", днес ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в V блок на централата. В събитието ще участва министърът на енергетиката Владимир Малинов. Във връзка с програмата си за..

публикувано на 29.05.24 в 07:10

Жълт код за обилни валежи в сряда за 7 най-южни области на България

В сряда , 29 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 13°, в София 9°. През деня ще има разкъсана облачност с превалявания. Главно в Южна България има условия за интензивни явления и градушки. Максималните температури ще са от..

публикувано на 28.05.24 в 19:40