Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наплив от скиори в зимния курорт Мальовица

Снимка: БГНЕС

През последните години в ски центъра Мальовица са вложени огромни инвестиции за модернизация на инфраструктурата и подобряване на условията за отдих, съобщава вестник "24 часа". Заради чудесните условия за снежни спортове през последния уикенд на януари курортът е посрещнал рекорден брой скиори. Преди дни бе поставено началото и на  първите за сезона нощни ски спускания. Напливът към осветената писта на Мальовица е голям. Причината – вечер е по-спокойно, а и планината на лунна светлина е неповторима, твърдят от управата на комплекса. Гостите пък са приятно изненадани от ниските цени за ползване на съоръженията за качване, ски гардеробите, ски инструкторите и дори на ресторантите, пише "24 часа".


Мальовица е подходящо място и за любителите на силни усещанияДебелата снежна покривка и разчупеният ландшафт са идеални за желаещите да повишат адреналина си, да не говорим, че районът е търсена дестинация от алпинисти и скални катерачи. За начинаещите скиори пък е отредена малката писта на Меча поляна с минимален наклон, на която инструктори с дългогодишна експертиза, професионализъм и специален индивидуален подход помагат в първите им стъпки в снежния спорт. Наблизо се намира и пистата за шейни съоръжена с модерна транспортна лента.


Вижте още: 

Снимки: БТА, БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано –..

публикувано на 04.05.24 в 09:15

Безплатни туристически обиколки на български и английски организират във Варна

Историята и архитектурата на Варна ще са основен акцент в безплатни туристически обиколки на Варна, започнали на 1 май. Сборният пункт е пред Туристическия информационен център (Козирката). Планираните обиколки са с професионални екскурзоводи, част от..

публикувано на 02.05.24 в 06:30