Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три заглавия представят България в програмите на "Берлинале"

Маргарита Стойкова
Снимка: БТА

И тази година България ще има свои участия в престижния филмов фестивал "Берлинале“ в Берлин, съобщи Националният филмов център.

Младата актриса Маргарита Стойкова ще бъде представена в Shooting Star, за нейното изпълнение във филма "Диада“. Севда Шишманова и продуцентска компания Red Carpet ще покаже на Berlinale Co-Production Market българо-израелската продукция "Парчета живот“. Младия режисьор, хореограф и продуцент Коста Каракашян участва в програмите Berlinale Talents и Encounters с гръцко-българския филм "Отдалечаване“, продуциран от Red Carpet.

В очакване на още добри новини екипът на Националния филмов център ще има свой щанд на European Film Market.

Фестивалът "Берлинале“ се провежда за 74-ти път, от 15 до 25-и февруари. Той е един от най-големите филмови форуми и кинопазари в Европа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Икони на светци воини в изложба на варненския Военноморски музей

“Светци – воини и покровители на бойното поле” се нарича изложбата, с която Военноморският музей във Варна отбелязва Деня на храбростта и празник на българската армия. Експозицията включва 33 икони с образите на най-почитаните у нас светци воини,..

публикувано на 06.05.24 в 16:40
Мел Гибсън и Христо Живков

Българският актьор Христо Живков ще присъства в продължението на "Страстите Христови", макар и дигитално

Точно 20 години след излизането на изключително популярния филм по библейски мотиви  "Страстите Христови", неговият режисьор – Мел Гибсън ще снима продължение. Това съобщи официално самата компания на холивудската звезда и продукцията вече е в..

публикувано на 05.05.24 в 10:20
Георги Господинов

Георги Господинов се среща с българите в Швейцария

На 2 май писателят Георги Господинов ще се срещне със сънародниците ни в Швейцария. Това съобщават във Фейсбук от Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица". Срещата ще се проведе от 19:00 часа местно време в швейцарския..

публикувано на 02.05.24 в 05:35