Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Художникът Стефан Иванов открива изложба в чешкия град Млада Болеслав през март

7
Снимка: facebook.com/Stefanivanov1987

Не са много българите, които могат да се похвалят с изключителни познания за историята на определен автомобилен производител. Такъв е роденият в Дряново Стефан Иванов – създател на илюстрована история на марката "Шкода". На 16 март тази година му предстои да осъществи една своя голяма мечта – да открие изложба именно в града, където са произвеждани емблематичните автомобили – Млада Болеслав. 

Посетителите, сред които ще бъдат кметът на града, представители на компанията, както и сънародници от общността ни в Чехия, ще могат да разгледат 25 скици на автомобилите от различни периоди в историята на марката. Повече подробности за страстта му към рисуването и автомобилната история, чуйте в интервюто ни с младия художник.

Изложбата в родния град на марката ще продължи до 24 март.

Снимки: facebook.com/Stefanivanov1987



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Балет "Арабеск" ни увлича в "Тайната Данте"

Премиерата на Балет Арабеск "Тайната Данте" е това, за което в културните кръгове в България говорят от една седмица, но очакват още от края на миналия театрален сезон. Спектакълът е създаден от много силен творчески колектив, като хореограф е..

публикувано на 17.10.24 в 13:00
Художествена галерия „Станислав Доспевски“ в Пазарджик

Изложба в Пазарджик представя 21 творци от Северна Македония и България

В Художествената галерия "Станислав Доспевски" в Пазарджик на 17 октомври от 18:00 часа ще бъде открита художествена изложба, наречена "Пред екрана". Тя е съставена от произведения на 21 автори от Северна Македония и България.  Тазгодишното..

публикувано на 17.10.24 в 08:15

6Fest или Фестивалът за улични изкуства гостува и на Бургас

Цирк, театър, огнено изкуство, танци и младежки работилници – всички изкуства присъстват на 6Fest. Това е първото бургаско издание на Фестивала за улични изкуства, уточнява БТА. Фестът стартира още в петък, 11 октомври, с флашмоб „Заедно“ на..

публикувано на 12.10.24 в 08:10