Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възпоменателни събития в цялата страна за смъртта на Апостола на свободата

Снимка: БГНЕС

В столичния храм “Света София” от 17,00 ч. ще бъде отслужена архиерейска панихида в памет на йеродякон Игнатий - Васил Левски. В рамките на възпоминателните събития, които Столичната община, Софийската света митрополия и Общобългарският комитет “Васил Левски“ организират по повод 151-вата годишнина от смъртта на Апостола на свободата, от 18,00 ч. ще се състои и възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски. На нея президентът Румен Радев ще произнесе слово и ще поднесе венец.

Точно наобед пък ще започне четвъртото издание на Национална инициатива за отбелязване на тази паметна дата. Ученици в страната, както и от българските училища зад граница едновременно ще рецитират стихотворението “Обесването на Васил Левски” от Христо Ботев. Видео и снимки от събитието ще бъдат публикувани на електронната платформа на националната инициатива.

Годишнината от обесването на Васил Левски ще бъде отбелязана с много събития в цялата страна.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев пристига на работно посещение в Унгария

Войната в Украйна трябва да бъде прекратена по дипломатически път

България ще продължи да бъде надежден доставчик на енергийни ресурси за Унгария, заяви президентът Румен Радев след среща с унгарския си колега Тамаш Шуйок в Будапеща. В отговор унгарският държавен глава изтъкна, че България играе ключова роля в..

публикувано на 25.05.24 в 15:12
Валентин Мундров

Министърът на електронното управление не очаква технически проблеми с машините за гласуване

“ Технически проблеми с машините за гласуване на изборите на 9 юни няма да има .” Това заяви служебният служебният министър на електронното управление Валентин Мундров по повод завършилата проверка за удостоверяване на техническите устройства. Той..

публикувано на 25.05.24 в 11:21
Атанас Запрянов

България е цел на хибридната агресия на Русия

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов заподозря опити за руска намеса в изборите за български и за европейски парламент на 9 юни т.г. “ Целта на Кремъл в момента е да повлияе директно в предстоящите избори ”, заяви той в първия ден на..

публикувано на 25.05.24 в 10:31