Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Моя трудна любов" – самостоятелен дебют на Яница Кънева

Снимка: Youtube / Yanitsa Kaneva

Познаваме Яница Кънева от успешното ѝ участие в предаването "Гласът на България" през 2023 г., където достигна полуфинал. Тя е родена през 1990 г. в семейство на музиканти, което от малка я приобщава към света на музиката. Завършва Национално училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна със специалност пиано, след това и Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" със специалност Поп и джаз изпълнителско изкуство. 

Яница е носител на редица награди от национални конкурси за пианисти и певци. Има дългогодишен опит в сценичното представяне пред родна и чуждестранна публика. Създава авторска музика в различни стилове, ръководи свои музикални проекти и успешно аранжира музика за различни формации и оркестри. През 2018 г. създава проекта “MUSIC M.A.G. PROJECT” заедно с Мирослав Гочев, с когото работят вече 16 години. В него двамата с още 30 музиканти, вкл. камерен оркестър, представят електро-акустична инструментална музика, смесвайки електроника, smooth jazz и new age.


Абсолютен приоритет за Яница е изпълнението на песни, създадени специално за нея. Дълго мечтае и очаква дебютната си песен – "Моя трудна любов", с която след толкова години да се заяви като самостоятелен изпълнител. За нея певицата се доверява на екип от доказани професионалисти – Красимир Гюлмезов създава музиката, а Мариета Ангелова пише текста. Те са сред най-любимите ѝ автори, сътворили някои от най-любимите ѝ песни. Яница е изключително щастлива от съвместната им работа, довела до красива песен, която вълнува – за трудната любов.

На въпроса има ли лесна любов, Яница Кънева отговаря:

"Вярвам, че има лесна любов. И вярвам, че лесната любов е осъзнатата, истинската любов. Но всеки трябва да мине и през трудната."

Снимки: Youtube / Yanitsa Kaneva, Facebook / Yanitsa KanevaПоследвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15